Türk Mutfağı Haftası’nda Uşak‘a mahsus lezzetler tanıtıldı
Uşak‘ta ‘Türk Mutfağı Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutlandı
UŞAK – Uşak‘ta Türk Mutfağı Haftası kapsamında Uşak‘a mahsus lezzetler Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen aktiflikle tanıtıldı.
Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen aktiflikte Uşak‘ın coğrafik işaretli eserleri ve yöresel lezzetleri tanıtıldı. Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen aktifliğe Uşak Valisi Naci Aktaş ve eşi Nagihan Aktaş, protokol üyeleri, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte; kent mutfağında yer alan Karahallı Ciğeri, döndürme, Uşak Tarhanası, alacatene, demir tatlısı, topalak, keşkek, Uşak Baklavası, ebem köftesi, gelin helvası, zini hamursuzu ve haşhaş ezmesi üzere lezzetler iştirakçilere ikram edildi.
Vali Aktaş yaptığı açıklama, Taşyaran Vadisinin tarihi, doğal yapısıyla öne çıkan bir yer olduğunu ve görsel zenginliğini vatandaşların kesinlikle gelip görmesi gereken bir yer olduğunu tabir etti.
Uşak’a has lezzetlerin doğallıkları ve özgün pişirme usulüyle Türk gastronomisine kıymetli katkı sağladığını aktaran Vali Aktaş; “Bu yemekler, tanımlarının ötesinde tarihi ömür biçimini, kültürel birikimimizi ve toplumsal belleğimizi yansıtması vesilesiyle klasik yemek olarak isimlendirilen eserlerimiz. Bu lezzetler, doğallıkları, özgün pişirme teknikleri ve saklama teknikleriyle hem Türk mutfağının sürdürülebilirliğini sağlıyorlar, hem de kozmik bedeline katkı sunmaktadırlar. İlimiz bu manada Türk gastronomisine değerli katkılar sunmaktadır.” dedi.
Programın sonunda Uşak Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Kısmı öğrencileri ortasında Uşak mutfağına ilişkin Zini Hamursuzu Müsabakası’nda dereceye giren öğrencilere madalyaları Vali Aktaş tarafından verildi.
More Stories
TBMM’de İYİ Parti Milletvekili Öztürk’e Kınama Cezası
Kuşadası’ndaki Cümbüş Yeri 3 Gün Kapatıldı
Aydın’da Orman Yangını Denetim Altına Alındı